Да ли знате да сте баш Ви нечија шанса за остварење животног сна?

Колико пута сте помислили како би било добро да сте добили неку додатну подршку у раној младости?
Шта ако Вам кажемо да талентованој деци на Косову и Метохији треба само мало Ваше добре воље, осмеха и подршке?
Хуманитарна организација Српска солидарност покренула је програм стипендирања деце на Косову и Метохији кроз фонд „Милан Иванчевић-Миланче“.

Постојимо од 2015. године и већ пет година заредом, захваљујући људима попут Вас, стипендирамо годишње по 3 (троје) деце са Косова и Метохије из различитих категорија – од социјално угрожених породица, преко талентованих спортиста до напредних математичара, физичара и сл.

Њихове потребе и очекивања су много мања од њихових вршњака у градским срединама који живе у осталим крајевима Србије. Подршка пројекту и учешће се могу извести на следеће начине:
Годишње стипендирање једног детета у износу од 12.000 дин месечно
Једнократно у складу са вашим могућностима
Сваког месеца у складу са вашим могућностима

Желимо да будемо извор и кућа, одакле ће се захваљујући и Вашој помоћи, стварати и рађати нове Тесле, Пупини, Десанке, Ђоковићи, Шпановићке…

Следимо стопе Михајла Пупина који је после Великог рата обезбедио 20.000 мираза за ћерке погинулих српских војника, као и ванвременске потезе Симе Игуманова, оснивача и добротвора Призренске богословије, гнезда наших богослова на Косови и Метохији.

Уколико одмах кренемо са подршком брзо ћемо осетити и видети колики смо „ветар у леђа“ тој деци, а ако не урадимо ништа ситуација за њих и Вас ће остати иста – тај новац ћете брзо потрошити на другом месту, док ће они остати ускраћени за нову тренерку, таблет, стручну литературу или карту за првенство које им је фаворит.

Будимо заједно део решења и радости тој деци јер можемо или да затворимо очи пред њиховим циљевима и сновима, уверимо себе да имамо нешто прече, а њих оставимо да сами оплакују своје таленте и такву судбину.

Наше мало је некоме много!

Наша хуманитарна организација , по пети пут заредом, за школску 2022/2023 годину поделила три ђачке стипендије.
Прва стипендија је додељена младом студенту Призренске богословије.
На предлог и сугестије наших доказаних  пријатеља са терена, другу стипендију, чланови наше организације су уручили Мини Трајковић, из села Понеш, општина Гњилане у Косовском Поморављу. Она је пети разред и живи у деветочланој, социјално угроженој породици у изузетно тешким условима.
А трећу стипендију је заслужено добио шеснаестогодишњи талентовани атлетичар Урош Мишић из Прилужја, Општина Вучитрн. Овај млади момак има два државна рекорда и упркос тешким и неадекватним условима  у којима тренира упоран је у намери да постигне свој зацртани циљ. Ми му само дајемо ветар у леђа да истраје у својој намери, а пре свега да буде добар човек и добар спортиста.
НАМЕНСКИ РАЧУНИ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ ДЕЦЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ 
прималац : Српска солидарност фонд „Милан Иванчевић-Миланче“
ул Скерлићева бр 12 , Београд
сврха уплате : стипендирање деце са КиМ
за правна лица могућност уговора о донацији

динарски рачун

160-0000000560970-19
девизни рачун уплате у EUR
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400004999186
NAME: Srpska solidranost, ADDRES: Srbija, ,Beogad, Skerliceva 12
девизни рачун уплате у USD
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400005000059
NAME: Srpska solidarnost,  ADDRES: Srbija,  Beograd, Skerliceva 12
PayPal: srpskasolidarnost@gmail.com

Овогодишњу акцију стипендирања тј. прикупљања финансијских средстава за годишње стипендије деце, наших малих хероја из енклава са Косова и Метохије, у оквиру нашег фонда „Милан Иванчевић” започели смо хуманитарном вечером у београдском ресторану „Цегер” захваљујући власнику ресторана Дејану Обрадовићу и његовим запосленима, којима се овом приликом захваљујемо.

Том приликом представили смо рад  наше организације, а првенствено планове везано за фонд „Милан Иванчевић” као што су циљеви фонда, могућности и начин стипендирања. Идеја је да обезбедимо што више стипендија и да самим тим будемо „ветар у леђа” деци у њиховом школовању, бављењу спортом и уметношћу. Желимо да будемо и део решења, да помогнемо оној деци, без обзира на успех у школовању, која долазе из социјално угрожених и вишедетних породица, деци самохраних родитеља и деци која имају старатеље. Желимо да сви имају бар подједнаке услове за даље напредовање, а њиховим родитељима бар мало финансијски олакашамо ситуацију, јер су решени да остану и опстану на својим вековним огњиштима, упркос свим проблемима које имају.

Све ово смо навели како бисте имали у виду у каквим условима живе та деца, где су нестанци струје, воде и интернета свакодневница. Све што је деци у централној Србији, Републици Српској и Црној Гори  нормално и подразумева се, за њих је неки начин луксуз, а слободу кретања да не спомињемо.

Захваљујемо се свим пријатељима који су присуствовали донаторској вечери и самим тим постали део овог пројекта, јер смо том приликом сакупили средства за две годишње стипендије, односно 2.400€. Такође се захваљујемо и пријатељима наших пријатеља, који нису могли да присуствују, али су учествовали финансијски.

Богу хвала, није се ту зауставило са доброчинством, захваљујући људима добре воље, друштвено одговорним компанијама из Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре, који су били на вечери или су од својих пријатеља чули, вођени примером великог задужбинара, хуманисте и црквено-просветног добротвора Симе Игуманова, прихватили су да у наредних годину дана стипендирају још осморо деце. Тако да ће сада наш фонд стипендирати укупно 13 деце (троје деце наша организација већ стипендира).

Одабир деце стипендиста наша организација спроводи заједно са: Ректоратом приштинског универзитета са седиштем у Косовској Митровици, Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије, школском управом АП Косово и Метохијом, свештенством рашко-призренске епархије, Црвеним крстом, привременим органима и Српским општинама, Музичком школом, спортским клубовима и људима који нам помажу са Косова и Метохије.

Као што вам је познато, највећи природни прираштај Република Србија има у својој јужној покрајини, али и најтеже услове за живот, а самим тим и за одгајања деце.

Заједно можемо бити шанса неком за остварење животног сна или бар за пристојан живот достојан човека у 21. веку.

Сви који желе могу да се прикључе фонду за стипендирање деце са Косова и Метохије, у складу са својим могућностима. Годишња стипендија је 1200€ (100€ месечно) у динарској против вредности.

Ко није у могућности целокупан износ да донира може и на месечном нивоу, а може и једнократно без обзира на износ, а сва средства ће бити сакупљана и из тог оствареног буџета исплаћивана.

За правна лица могућност уговора о донацији.

Ускоро ће бити објављена имена стипендиста и места одакле су, као и донатора који не желе бити анонимни.

Придружите нам се!

Будимо заједно део решења и помозимо деци да остваре своје потенцијале.

Посебну захвалност дугујемо нашем брату Влади Радивојевићу на несебичном труду, раду и пожртвовању  у оквиру фонда, али и наше хуманитарне организације.

Уколико желите да по­држите рад наше орга­низације, можете то урадити уплатом новч­аних средстава на:

Динарски рачун:

160-0000000560970-19

Девизни рачун уплате у EUR:

SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400004999186
NAME: Srpska solidranost,
ADDRESS: Serbia, ,Beogad, Skerliceva 12

Девизни рачун ​ уплате у USD:

SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400005000059
NAME:Srpska solidarnost,​
ADDRESS: Srbija, Beograd, Skerliceva 12

PayPal: srpskasolidarnost@gmail.com

Помозите рад организације слањем СМС поруке на 1389.

Цена једне СМС поруке је 100 динара.

http://www.rts.rs/vesti/drustvo/5151174/srpska-solidarnost-prikuplja-pomoc-za-stipendiranje-ucenika-na-kim.html

https://www.atvbl.rs/vijesti/drustvo/organizacija-srpska-solidarnost-podijelila-tri-dacke-stipendije-17-3-2023

https://kossev.info/ho-srpska-solidarnost-obezbedila-sredstva-za-stipendije-dece-sa-kim/

https://www.in4s.net/apel-srpske-solidarnosti-pomognimo-stipendiranje-dece-na-kosmetu/

https://borba.me/srpska-solidarnost-pokrenula-fond-milan-ivancevic-za-stipendiranje-djece-sa-kosmeta/

https://www.tvmost.info/post/ho-srpska-solidarnost-projekat-stipendiranja-dece-sa-kim

Наше мало је некоме много!

Пројекат стипендирања из фонда „Милан Иванчевић” у оквиру наше хуманитарне организације започео је овог месеца са стипендирањем истакнутих ученика, студената, спортиста и деце из социјално угрожених породица са територије АП Косова и Метохије.

Ове године број корисника фонда увећан је за десет стипендиста које смо изабрали уз помоћ релевантних институција са Косова и Метохије, а то су:
– Приштински Универзитет са привременим седиштем у Косовској Митровици;
– Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије;
– Црвени крст Србије;
– школска управа за Косово и Метохију;
– свештенство Епархије рашко-призренске;
– Музичка школа Стеван Христић;
– Призренска Богословија;
– привремени органи српских општина.
Стипендије су добили:
– Лазар Петровић – Чаглавица;
– Алекса Андрић – Бабин Мост;
– Деспот Стојановић – Лапље Село;
– Јована Пешић – Клина;
– Димитрије Аксић – Добротин;
– Лука Максимовић – Пасјане;
– Страхиња Кецић – Штрпце;
– Андреа Лакетић – Ђаковица;
– Лазар Мојсић – Ораховац;
– Лука Накаламић – Велика Хоча.
Ову прилику бисмо искористили да се захвалимо донаторимо који су омогућили функционисање фонда за наредних годину дана.
Позвали бисмо и све људе добре воље и друштвено одговорне компаније да се прикључе и помогну нам да проширимо број корисника фонда.
Можете нас контактирати слањем порука на нашим друштвеним мрежама, путем мејла или позивом контакт особе Бранка Антића на +381 60 661 6191.
Уколико желите да по¬држите рад фонда у оквиру наше организације, можете то урадити уплатом новчаних средстава на:
Динарски рачун:
160-0000000560970-19
Девизни рачун уплате у EUR:
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400004999186
NAME: Srpska solidranost,
ADDRESS: Serbia, ,Beogad, Skerliceva 12
Девизни рачун уплате у USD:
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400005000059
NAME:Srpska solidarnost,
ADDRESS: Srbija, Beograd, Skerliceva 12
Помозите рад организације слањем СМС поруке на 1389.
Цена једне СМС поруке је 100 динара.
Само дела љубави остају!
Наше мало је некоме много!

Настављамо са проширењем фонда „Милан Иванчевић – Миланче” за стипендирања наших малих хероја са Косова и Метохије.

Захваљујући нашим Србима из Канаде, друштвено одговорној компанији из Бања Луке и људима добре воље, знаним и незнаним који шаљу СМС поруке на наш хуманитарни број 1389 имамо још двоје стипендиста. То су Доротеј Лукић из Зубиног Потока и Јана Стојковић из Прековца – општина Ново Брдо, који ћедобијати стипендију у висини од 100€ месечно у наредних годину дана.
Захваљујемо се свим донаторима на учешћу у нашем заједничком хуманитарном пројекту.
Као што вам је познато, највећи природни прираштај Република Србија има у својој јужној покрајини АП Косово и Метохија, али и најтеже услове за живот, а самим тим и за одгајање и школовање деце. Заједно можемо бити шанса неком за остварење животног сна или бар за пристојан живот достојан човеку у 21. веку.
Уколико желите да по¬држите рад фонда у оквиру наше организације, можете то урадити уплатом новчаних средстава на:
Динарски рачун:
160-0000000560970-19
Девизни рачун уплате у EUR:
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400004999186
NAME: Srpska solidranost,
ADDRESS: Serbia, ,Beogad, Skerliceva 12
Девизни рачун уплате у USD:
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400005000059
NAME:Srpska solidarnost,
ADDRESS: Srbija, Beograd, Skerliceva 12
Помозите рад организације слањем СМС поруке на 1389.
Цена једне СМС поруке је 100 динара.
Само дела љубави остају!
Наше мало је некоме много!

У оквиру Видовданских свечаности у Минхену, по благослову његовог Преосвештенства владике Григорија, одржан је хуманитарни концерт хора „Свети Јован Владимир” из Минхена, са солистом Пјетром Морзовим и под диригентском управом Јелене Стојковић у оквиру храма Свети Јован Владимир у Минхену.

Прикупљена су средства у висини од 2.830€ која ће бити преусмерена за стипендирање наших малих хероја из енклава са Косова и Метохије у оквиру нашег фонда „Милан Иванчевић – Миланче”.
Захваљујући људима добре воље који су присуствовали концерту, моћи ћемо још два детета да стипендирамо наредних годину дана. Велика захвалност Владици Григорију што је присуствовао концерту, гостопримству црквене општине Минхен и свим учесницима Видовданских свечаности у оквиру којих је одржана промоција зборника „Богородица Љевишка у песмама” Радмиле Кнежевић.
Посебна захвалност нашој сестри, Призренки Јелени Стојковић, на вишегодишњој сарадњи и помоћи нашој организацији, а самим тим и нашем народу на Косову и Метохији да остане и опстане на својим вековним огњиштима.
Захваљујемо се и члану наше организације Ани Тијанић, која је присуствовала концерту.
Позивамо све људе добре воље, друштвено одговорне компаније и друге да се прикључе овом хуманитарном пројекту, да будемо део решења и да дамо ветар у леђа нашој деци из енклава, талентованим спортистима, ђацима музичких школа, одличним ђацима, социјално угроженој деци, да следимо трагове нашег Симе Игуманова, Милутина Миланковића и других истакнутих српских добротвора.
Уколико желите да подржите рад фонда у оквиру наше организације, можете то урадити уплатом новчаних средстава на:
Динарски рачун:
160-0000000560970-19
Девизни рачун уплате у EUR:
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400004999186
NAME: Srpska solidranost,
ADDRESS: Serbia, ,Beogad, Skerliceva 12
Девизни рачун уплате у USD:
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400005000059
NAME:Srpska solidarnost,
ADDRESS: Srbija, Beograd, Skerliceva 12
Помозите рад организације слањем СМС поруке на 1389.
Цена једне СМС поруке је 100 динара.
Само дела љубави остају!
Наше мало је некоме много!