Да ли знате да сте баш Ви нечија шанса за остварење животног сна?

Колико пута сте помислили како би било добро да сте добили неку додатну подршку у раној младости?
Шта ако Вам кажемо да талентованој деци на Косову и Метохији треба само мало Ваше добре воље, осмеха и подршке?
Хуманитарна организација Српска солидарност покренула је програм стипендирања деце на Косову и Метохији кроз фонд „Милан Иванчевић-Миланче“.

Постојимо од 2015. године и већ пет година заредом, захваљујући људима попут Вас, стипендирамо годишње по 3 (троје) деце са Косова и Метохије из различитих категорија – од социјално угрожених породица, преко талентованих спортиста до напредних математичара, физичара и сл.

Њихове потребе и очекивања су много мања од њихових вршњака у градским срединама који живе у осталим крајевима Србије. Подршка пројекту и учешће се могу извести на следеће начине:
Годишње стипендирање једног детета у износу од 12.000 дин месечно
Једнократно у складу са вашим могућностима
Сваког месеца у складу са вашим могућностима

Желимо да будемо извор и кућа, одакле ће се захваљујући и Вашој помоћи, стварати и рађати нове Тесле, Пупини, Десанке, Ђоковићи, Шпановићке…

Следимо стопе Михајла Пупина који је после Великог рата обезбедио 20.000 мираза за ћерке погинулих српских војника, као и ванвременске потезе Симе Игуманова, оснивача и добротвора Призренске богословије, гнезда наших богослова на Косови и Метохији.

Уколико одмах кренемо са подршком брзо ћемо осетити и видети колики смо „ветар у леђа“ тој деци, а ако не урадимо ништа ситуација за њих и Вас ће остати иста – тај новац ћете брзо потрошити на другом месту, док ће они остати ускраћени за нову тренерку, таблет, стручну литературу или карту за првенство које им је фаворит.

Будимо заједно део решења и радости тој деци јер можемо или да затворимо очи пред њиховим циљевима и сновима, уверимо себе да имамо нешто прече, а њих оставимо да сами оплакују своје таленте и такву судбину.

Наше мало је некоме много!

Наша хуманитарна организација , по пети пут заредом, за школску 2022/2023 годину поделила три ђачке стипендије.
Прва стипендија је додељена младом студенту Призренске богословије.
На предлог и сугестије наших доказаних  пријатеља са терена, другу стипендију, чланови наше организације су уручили Мини Трајковић, из села Понеш, општина Гњилане у Косовском Поморављу. Она је пети разред и живи у деветочланој, социјално угроженој породици у изузетно тешким условима.
А трећу стипендију је заслужено добио шеснаестогодишњи талентовани атлетичар Урош Мишић из Прилужја, Општина Вучитрн. Овај млади момак има два државна рекорда и упркос тешким и неадекватним условима  у којима тренира упоран је у намери да постигне свој зацртани циљ. Ми му само дајемо ветар у леђа да истраје у својој намери, а пре свега да буде добар човек и добар спортиста.
НАМЕНСКИ РАЧУНИ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ ДЕЦЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ 
прималац : Српска солидарност фонд „Милан Иванчевић-Миланче“
ул Скерлићева бр 12 , Београд
сврха уплате : стипендирање деце са КиМ
за правна лица могућност уговора о донацији

динарски рачун

160-0000000560970-19
девизни рачун уплате у EUR
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400004999186
NAME: Srpska solidranost, ADDRES: Srbija, ,Beogad, Skerliceva 12
девизни рачун уплате у USD
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400005000059
NAME: Srpska solidarnost,  ADDRES: Srbija,  Beograd, Skerliceva 12
PayPal: srpskasolidarnost@gmail.com

Овогодишњу акцију стипендирања тј. прикупљања финансијских средстава за годишње стипендије деце, наших малих хероја из енклава са Косова и Метохије, у оквиру нашег фонда „Милан Иванчевић” започели смо хуманитарном вечером у београдском ресторану „Цегер” захваљујући власнику ресторана Дејану Обрадовићу и његовим запосленима, којима се овом приликом захваљујемо.

Том приликом представили смо рад  наше организације, а првенствено планове везано за фонд „Милан Иванчевић” као што су циљеви фонда, могућности и начин стипендирања. Идеја је да обезбедимо што више стипендија и да самим тим будемо „ветар у леђа” деци у њиховом школовању, бављењу спортом и уметношћу. Желимо да будемо и део решења, да помогнемо оној деци, без обзира на успех у школовању, која долазе из социјално угрожених и вишедетних породица, деци самохраних родитеља и деци која имају старатеље. Желимо да сви имају бар подједнаке услове за даље напредовање, а њиховим родитељима бар мало финансијски олакашамо ситуацију, јер су решени да остану и опстану на својим вековним огњиштима, упркос свим проблемима које имају.

Све ово смо навели како бисте имали у виду у каквим условима живе та деца, где су нестанци струје, воде и интернета свакодневница. Све што је деци у централној Србији, Републици Српској и Црној Гори  нормално и подразумева се, за њих је неки начин луксуз, а слободу кретања да не спомињемо.

Захваљујемо се свим пријатељима који су присуствовали донаторској вечери и самим тим постали део овог пројекта, јер смо том приликом сакупили средства за две годишње стипендије, односно 2.400€. Такође се захваљујемо и пријатељима наших пријатеља, који нису могли да присуствују, али су учествовали финансијски.

Богу хвала, није се ту зауставило са доброчинством, захваљујући људима добре воље, друштвено одговорним компанијама из Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре, који су били на вечери или су од својих пријатеља чули, вођени примером великог задужбинара, хуманисте и црквено-просветног добротвора Симе Игуманова, прихватили су да у наредних годину дана стипендирају још осморо деце. Тако да ће сада наш фонд стипендирати укупно 13 деце (троје деце наша организација већ стипендира).

Одабир деце стипендиста наша организација спроводи заједно са: Ректоратом приштинског универзитета са седиштем у Косовској Митровици, Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије, школском управом АП Косово и Метохијом, свештенством рашко-призренске епархије, Црвеним крстом, привременим органима и Српским општинама, Музичком школом, спортским клубовима и људима који нам помажу са Косова и Метохије.

Као што вам је познато, највећи природни прираштај Република Србија има у својој јужној покрајини, али и најтеже услове за живот, а самим тим и за одгајања деце.

Заједно можемо бити шанса неком за остварење животног сна или бар за пристојан живот достојан човека у 21. веку.

Сви који желе могу да се прикључе фонду за стипендирање деце са Косова и Метохије, у складу са својим могућностима. Годишња стипендија је 1200€ (100€ месечно) у динарској против вредности.

Ко није у могућности целокупан износ да донира може и на месечном нивоу, а може и једнократно без обзира на износ, а сва средства ће бити сакупљана и из тог оствареног буџета исплаћивана.

За правна лица могућност уговора о донацији.

Ускоро ће бити објављена имена стипендиста и места одакле су, као и донатора који не желе бити анонимни.

Придружите нам се!

Будимо заједно део решења и помозимо деци да остваре своје потенцијале.

Посебну захвалност дугујемо нашем брату Влади Радивојевићу на несебичном труду, раду и пожртвовању  у оквиру фонда, али и наше хуманитарне организације.

Уколико желите да по­држите рад наше орга­низације, можете то урадити уплатом новч­аних средстава на:

Динарски рачун:

160-0000000560970-19

Девизни рачун уплате у EUR:

SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400004999186
NAME: Srpska solidranost,
ADDRESS: Serbia, ,Beogad, Skerliceva 12

Девизни рачун ​ уплате у USD:

SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400005000059
NAME:Srpska solidarnost,​
ADDRESS: Srbija, Beograd, Skerliceva 12

PayPal: srpskasolidarnost@gmail.com

Помозите рад организације слањем СМС поруке на 1389.

Цена једне СМС поруке је 100 динара.

http://www.rts.rs/vesti/drustvo/5151174/srpska-solidarnost-prikuplja-pomoc-za-stipendiranje-ucenika-na-kim.html

https://www.atvbl.rs/vijesti/drustvo/organizacija-srpska-solidarnost-podijelila-tri-dacke-stipendije-17-3-2023

https://kossev.info/ho-srpska-solidarnost-obezbedila-sredstva-za-stipendije-dece-sa-kim/

https://www.in4s.net/apel-srpske-solidarnosti-pomognimo-stipendiranje-dece-na-kosmetu/

https://borba.me/srpska-solidarnost-pokrenula-fond-milan-ivancevic-za-stipendiranje-djece-sa-kosmeta/

https://www.tvmost.info/post/ho-srpska-solidarnost-projekat-stipendiranja-dece-sa-kim

Наше мало је некоме много!

Пројекат стипендирања из фонда „Милан Иванчевић” у оквиру наше хуманитарне организације започео је овог месеца са стипендирањем истакнутих ученика, студената, спортиста и деце из социјално угрожених породица са територије АП Косова и Метохије.

Ове године број корисника фонда увећан је за десет стипендиста које смо изабрали уз помоћ релевантних институција са Косова и Метохије, а то су:
– Приштински Универзитет са привременим седиштем у Косовској Митровици;
– Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије;
– Црвени крст Србије;
– школска управа за Косово и Метохију;
– свештенство Епархије рашко-призренске;
– Музичка школа Стеван Христић;
– Призренска Богословија;
– привремени органи српских општина.
Стипендије су добили:
– Лазар Петровић – Чаглавица;
– А. Андрић – Обилић
– Деспот Стојановић – Лапље Село;
– Јована Пешић – Клина;
– Димитрије Аксић – Добротин;
– Лука Максимовић – Пасјане;
– Страхиња Кецић – Штрпце;
– Андреа Лакетић – Ђаковица;
– Лазар Мојсић – Ораховац;
– Лука Накаламић – Велика Хоча.
Ову прилику бисмо искористили да се захвалимо донаторимо који су омогућили функционисање фонда за наредних годину дана.
Позвали бисмо и све људе добре воље и друштвено одговорне компаније да се прикључе и помогну нам да проширимо број корисника фонда.
Можете нас контактирати слањем порука на нашим друштвеним мрежама, путем мејла или позивом контакт особе Бранка Антића на +381 60 661 6191.
Уколико желите да по¬држите рад фонда у оквиру наше организације, можете то урадити уплатом новчаних средстава на:
Динарски рачун:
160-0000000560970-19
Девизни рачун уплате у EUR:
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400004999186
NAME: Srpska solidranost,
ADDRESS: Serbia, ,Beogad, Skerliceva 12
Девизни рачун уплате у USD:
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400005000059
NAME:Srpska solidarnost,
ADDRESS: Srbija, Beograd, Skerliceva 12
Помозите рад организације слањем СМС поруке на 1389.
Цена једне СМС поруке је 100 динара.
Само дела љубави остају!
Наше мало је некоме много!

Настављамо са проширењем фонда „Милан Иванчевић – Миланче” за стипендирања наших малих хероја са Косова и Метохије.

Захваљујући нашим Србима из Канаде, друштвено одговорној компанији из Бања Луке и људима добре воље, знаним и незнаним који шаљу СМС поруке на наш хуманитарни број 1389 имамо још двоје стипендиста. То су Доротеј Лукић из Зубиног Потока и Јана Стојковић из Прековца – општина Ново Брдо, који ћедобијати стипендију у висини од 100€ месечно у наредних годину дана.
Захваљујемо се свим донаторима на учешћу у нашем заједничком хуманитарном пројекту.
Као што вам је познато, највећи природни прираштај Република Србија има у својој јужној покрајини АП Косово и Метохија, али и најтеже услове за живот, а самим тим и за одгајање и школовање деце. Заједно можемо бити шанса неком за остварење животног сна или бар за пристојан живот достојан човеку у 21. веку.
Уколико желите да по¬држите рад фонда у оквиру наше организације, можете то урадити уплатом новчаних средстава на:
Динарски рачун:
160-0000000560970-19
Девизни рачун уплате у EUR:
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400004999186
NAME: Srpska solidranost,
ADDRESS: Serbia, ,Beogad, Skerliceva 12
Девизни рачун уплате у USD:
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400005000059
NAME:Srpska solidarnost,
ADDRESS: Srbija, Beograd, Skerliceva 12
Помозите рад организације слањем СМС поруке на 1389.
Цена једне СМС поруке је 100 динара.
Само дела љубави остају!
Наше мало је некоме много!

У оквиру Видовданских свечаности у Минхену, по благослову његовог Преосвештенства владике Григорија, одржан је хуманитарни концерт хора „Свети Јован Владимир” из Минхена, са солистом Пјетром Морзовим и под диригентском управом Јелене Стојковић у оквиру храма Свети Јован Владимир у Минхену.

Прикупљена су средства у висини од 2.830€ која ће бити преусмерена за стипендирање наших малих хероја из енклава са Косова и Метохије у оквиру нашег фонда „Милан Иванчевић – Миланче”.
Захваљујући људима добре воље који су присуствовали концерту, моћи ћемо још два детета да стипендирамо наредних годину дана. Велика захвалност Владици Григорију што је присуствовао концерту, гостопримству црквене општине Минхен и свим учесницима Видовданских свечаности у оквиру којих је одржана промоција зборника „Богородица Љевишка у песмама” Радмиле Кнежевић.
Посебна захвалност нашој сестри, Призренки Јелени Стојковић, на вишегодишњој сарадњи и помоћи нашој организацији, а самим тим и нашем народу на Косову и Метохији да остане и опстане на својим вековним огњиштима.
Захваљујемо се и члану наше организације Ани Тијанић, која је присуствовала концерту.
Позивамо све људе добре воље, друштвено одговорне компаније и друге да се прикључе овом хуманитарном пројекту, да будемо део решења и да дамо ветар у леђа нашој деци из енклава, талентованим спортистима, ђацима музичких школа, одличним ђацима, социјално угроженој деци, да следимо трагове нашег Симе Игуманова, Милутина Миланковића и других истакнутих српских добротвора.
Уколико желите да подржите рад фонда у оквиру наше организације, можете то урадити уплатом новчаних средстава на:
Динарски рачун:
160-0000000560970-19
Девизни рачун уплате у EUR:
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400004999186
NAME: Srpska solidranost,
ADDRESS: Serbia, ,Beogad, Skerliceva 12
Девизни рачун уплате у USD:
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400005000059
NAME:Srpska solidarnost,
ADDRESS: Srbija, Beograd, Skerliceva 12
Помозите рад организације слањем СМС поруке на 1389.
Цена једне СМС поруке је 100 динара.
Само дела љубави остају!
Наше мало је некоме много!
У недељу, 26.11.2023. године, у београдском ресторану „Цегер“ организовали смо хуманитарну вечеру у оквиру које смо презентовали наш пројекат стипендирања деце са Косова и Метохије, као и досадашње деловање фонда „Милан Иванчевић-Миланче“.
Пре свега се захваљујемо Дејану Обрадовићу, власнику ресторана и његовом особљу.
Захваљујемо свима који су издвојили своје слободно време и присуствовали хуманитарној вечери. Захваљујемо се и онима који су из оправданих разлога били спречени да дођу, али су уплатили новчана средства. Сав приход од котизације намењен је Фонду за стипендирање деце.
У жељи да што већем броју малих хероја са Косова и Метохије обезбедимо финансијску подршку, упознали смо госте са могућностима и начинима на који и они могу постати део овог значајног пројекта.
Годишња стипендија по детету износи 144.000 динара. Средства се могу уплатити једнократно у целости, на месечном нивоу 12.000 динара или у износу према могућностима.
Обезбеђене су две нове стипендије на чему смо веома захвални. Двоје присутних је изразило жељу да преузме стипендирање по једног детета. Фонд за стипендирање деце са Косова и Метохије тренутно има 20 стипендиста.
Неизмерну захвалност дугујемо Влади Радивојевићу, активисти фонда и наше организације који се и овог пута несебично ангажовао око организовања вечере.
Позивамо све људе добре воље и друштвено одговорне компаније да нам се придруже.
Новчане уплате можете извршити на
жиро рачун: 160-0000000560970-19
Девизни рачун за уплате у EUR
SWIFT CODE: DBDBRSBG
IBAN: 35160005400004999186
NAME: Srpska solidarnost
ADDRESS: Beograd, Skerliceva 12
Подршку можете пружити и слањем СМС-а на хуманитарни број 1389.
За правна лица постоји могућност склапања уговора о донацији.
Наше мало је некоме много!
Наш Фонд за стипендирање младих на Косову и Метохији „Милан Иванчевић-Миланче“ богатији је за троје нових стипендиста.
На предлог свештеника Рашко-призренске епархије и Школске управе Косова и Метохије, а захваљујући људима добре воље стипендије су добили:
1. Ненад Нинић из Лепосавића, ученик ЕТП – смер рачунари. Ненад је једно од четворо деце породице Нинић, иначе вишеструки шампион у стоном тенису Републике Србије.
2. Андрија Вукашиновић из Звечана, ученик трећег разреда средње школе – смер лабараторијски техничар. Андрија је најстарији од троје деце породице Вукашиновић.
3. Душан Обреновић из Косовске Митровице који живи од социјалне помоћи, недавно пуштен из затвора привремених приштинских институција да се брани са слободе.
Поносни смо што за сада имамо 20 стипендиста, али се ту не заустављамо. На нашој светој земљи има још пуно деце која су или из вишедетних социјално угрожених породица, или талентована за спорт, науку, уметност…жељни стицања нових знања и развијања различитих вештина. Потребни смо им да их окуражимо, будемо замајац њиховим крилима у освајању нових висина, да их подржимо, подстакнемо да остваре своје потенцијале. Ако ништа друго да им бар мало као и њиховим родитељима олакшамо свакодневну, често не тако лаку борбу за опстанак на Косову и Метохији.
Помозите и Ви!
Годишња стипендија по детету износи 144.000 динара, односно 12.000 динара на месечном нивоу. Уплате могу бити једнократне или месечне, онолико колико сте у могућности. Сваки износ донације је добродошао и од помоћи.
Позивамо све људе добре воље, друштвено одговорне компаније, синдикате, удружења и сл. да се прикључе овом хуманитарном пројекту од националне важности како бисмо заједно повећали број стипендиста.
Новчане уплате можете извршити на
Жиро рачун: 160-0000000560970-19
Девизни рачун за уплате у EUR
SWIFT CODE: DBDBRSBG
IBAN: 35160005400004999186
NAME: Srpska solidarnost
ADDRESS: Beograd, Skerliceva 12
Подршку можете пружити и слањем СМС-а на хуманитарни број 1389.
За правна лица постоји могућност склапања уговора о донацији.
Наше мало је некоме много!
Следећи стопе Симе Игуманова, Михаила Пупина и других српских доброчинитеља који су имали свест о значају пружања подршке и помоћи потребитима, и ми настављамо са нашим пројектом стипендирања деце са Косова и Метохије.
Од јануара ове године захваљујући људима добре воље и друштвено одговорним компанијама, имамо двоје нових стипендиста:
1. Павлина Радовановић из енклаве Ораховац
2. Александар Џавалић, енклава Брестовик општине Пећ
Нашој причи о стипендирању ту није крај. Жеља нам је да број корисника Фонда буде што већи.
Сведоци смо да је сваким даном све угроженија егзистенција српског народа наше јужне покрајине и да смо им потребни више него икада. Нарочито деци. Да их охрабримо, подстакнемо да развијају своје потенцијале, стичу нова сазнања, да се усавршавају а појединима нажалост да помогнемо у тешким социјалним условима. Да одрастају насмејани и колико толико безбрижни.
Позивамо Вас да нам се придружите.
Годишње стипендирање једног детета износи 144.000дим, односно 12.000дин месечно. Уплате могу бити једнократне или месечне, у складу са Вашим могућностима. Уколико желите да преузмете годишње стипендирање једног детета или више деце, могућ је уговор о донацији како за физичка, тако и за правна лица.
Не заборавите да ова деца немају слободу кретања, да им је сваки дан неизвестан а безбедност угрожена.
Пошаљимо им поруку да нису сами, само дела љубави остају!
Новчане уплате можете извршити на
Жиро рачун: 160-0000000560970-19
Девизни рачун за уплате у EUR
SWIFT CODE: DBDBRSBG
IBAN: 35160005400004999186
NAME: Srpska solidarnost
ADDRESS: Beograd, Skerliceva 12
Подршку можете пружити и слањем СМС-а на хуманитарни број 1389.
За правна лица постоји могућност склапања уговора о донацији.
НАШЕ МАЛО ЈЕ НЕКОМЕ МНОГО!
– 4.3.2024. год, од   19ч, у ресторану „Трешњин хлад“ организујемо хуманитарно донаторску вечеру на којој ће бити презентовано деловање нашег Фонда за стипендирање деце са Косова и Метохије „Милан Иванчевић-Миланче“.
До сада је стипендирано 40 деце а Фонд тренутно има 23 корисника међу којима су Павлина Радовановић (својим певањем негује и преноси звуке косовске традиције) и Урош Машић (првак Србије на 800 и 1500 м). Жеља нам је да у сваком месту на КиМ где има Срба стипендирамо бар по једно дете. Да им се обезбеде приближно исти услови као што имају деца у осталим деловима Србије. Сва деца заслужују срећно и безбрижно детињство.
Позивамо вас да присуствујете донаторској вечери и помогнете да што већи број малишана добије стипендију која износи 12.000 дин месечно.
Да им будемо ветар у леђа, да им помогнемо да испуне своје снове, да их охрабримо да развијају своје потенцијале, стичу нова сазнања. Можда је међу њима неки нов Тесла, Ђоковић или Десанка Максимовић.
Највећи наталитет у Србији је управо на Косову и Метохији. Пружајући новчану помоћ деци уједно се трудимо да њиховим родитељима који су решени да остану и опстану на вековним огњиштима,  олакшамо финансијску ситуацију. Нарочито сада када свакодневна дешавања угрожавају њихову егзистенцију. Када се у тешким и небезбедним условима боре за нормалан и достојан живот у 21 веку.
Котизација за вечеру износи 12.000 дин. Исту можете уплатити на доле наведени рачун или на лицу места. Комплет вечера и разна пића су укључена у цену.
Биће приређен пригодан културно-уметнички програм.
Прикупљена средства се преусмеравају на Фонд за стипендије.
Пријаве за вечеру до 9.3.
Додатне информације можете добити путем мејла srpskasolidarnost@gmail.com, или позивом (поруком) на контакт телефон: 060/661-61-91 Бранко
Уколико не можете присуствовати вечери подржите фонд новчаном уплатом у складу са Вашим могућностима на
Жиро рачун: 160-0000000560970-19
Девизни рачун за уплате у EUR
SWIFT CODE: DBDBRSBG
IBAN: 35160005400004999186
NAME: Srpska solidarnost
ADDRESS: Beograd, Skerliceva 12
Подршку можете пружити и слањем СМС-а на хуманитарни број 1389.
За правна лица постоји могућност склапања уговора о донацији.
Помозимо најмлађим чуварима Косова и Метохије, пренесимо им поруку да нису сами и да мислимо на њих.
НАШЕ МАЛО ЈЕ НЕКОМЕ МНОГО!
14.03.2024. године, у београдском ресторану „Трешњин хлад“ организовали смо трећу хуманитарно-донаторску вечеру са циљем да презентујемо наш пројекат стипендирања деце са Косова и Метохије у оквиру фонда „Милан Иванчевић-Миланче“.
Желимо да се захвалимо свима који су одвојили слободно време и својим присуством пружили подршку нашем пројекту, као и онима који нису били у прилици да дођу али су уплатили котизацију и тиме допринели Фонду за стипендирање. Сав приход од котизације 540.000 динара колико је прикупљено у току вечери намењен је за стипендије.
С обзиром да за 14 малишана истиче годишња стипендија, циљ вечере је био да упознамо госте са могућностима и начинима на који и они могу да се прикључе и помогну наставак њиховог стипендирања.
Веома смо задовољни што се пријавило 6 дародаваца за преузимање 6 једногодишњих стипендија а седморо је обновило стипендирање од прошле године.
Захваљујемо се браћи Букумирић, власницима ресторана, као и њиховом особљу који су нам омогућили да у пријатном амбијенту проведемо лепо вече.
Вечери су присуствовали и Игор Поповић, помоћник директора – Канцеларија за КиМ, Велимир Ђоковић, шеф Кабинета председника Скупштине Црне Горе, Жељко Чуровић, председник Савеза Срба из Црне Горе, наши драги пријатељи са КиМ председници и чланови привремених органа Обилића, Клине, Пећи, Истока и Ђаковице, као и наша браћа из Републике Српске. Свима њима дугујемо велику захвалност.
Сјајној атмосфери допринели су наши стипендисти, хармоникаши браћа Стојковић. Позиву се као и увек одазвао Марко Качаревић, Србски Православни Појац.
Велико хвала и медијским кућама које су пропратиле овај за нас веома важан догађај.
И овог пута Влада Радивојевић, активиста фонда и члан наше организације али пре свега драги пријатељ, несебично се ангажовао око организовања вечере на чему се од срца захваљујемо.
Наша прича у вези са стипендијама се ту не завршава. У жељи да што већи број деце са Косова и Метохије постану стипендисти организујемо нову акцију уз помоћ спортиста, кошаркаша Црвене Звезде, Партизана и репрезентативца Србије у баскету 3×3.
Позивамо све људе добре воље и друштвено одговорне компаније да нам се придруже.
Новчане уплате можете извршити на
Жиро рачун: 160-0000000560970-19
Девизни рачун за уплате у EUR
SWIFT CODE: DBDBRSBG
IBAN: 35160005400004999186
NAME: Srpska solidarnost
ADDRESS: Beograd, Skerliceva 12
Подршку можете пружити и слањем СМС-а на хуманитарни број 1389.
За правна лица постоји могућност склапања уговора о донацији.
Наше мало је некоме много!